Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

03 Τα επιτεύγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης


Η πολιτική - πολιτιστική λέσχη Πυξίδα (Αλ. Υψηλάντου 105) συνεχίζει με την 3η εκδήλωση από τον κύκλο εκδηλώσεων - συζητήσεων που διοργανώνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση στον χώρο της. Η 3η εκδήλωση με τίτλο "Τα επιτεύγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης " θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα αφορά τα επιτεύγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης σε πέντε βασικούς τομείς: την οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Η συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα σκοπό έχει να ρίξει φως σε επιτεύγματα της σοβιετικής ένωσης τα οποία είναι άγνωστα, ή ακόμα και διαστρεβλώνονται.

Εμφανίζεται και οικοδομείται μία νέα μορφή κοινωνικής οργάνωσης, το κράτος της Σοβιετικής ένωσης, ένα εργατικό κράτος, του οποίου τα επιτεύματα θα φωτίσουν τους εργατικούς αγώνες όλου του πλανήτη, ενώ η συνεισφορά του θα σταθεί αναμφισβήτητα πρωτοπόρα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τα κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, την μόρφωση.

Το antapocrisis.gr δημιούργησε το συγκεκριμένο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από το 1917. 

Για περισσότερο υλικό της περιόδου πληκτρολογήστε 1917.antapocrisis.gr και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που δημιούργησε το “antapocrisis” με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την οκτωβριανή επανάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου